замовити карамель
взяти участь в майстер-класі
напишіть нам

Новини

2015-09-24 01:29

Колись дуже давно, коли ще не було ні авто, ні телефонів, ні навіть мультиків і кіно, жив-був на світі старенький кондитер. Імені його теж вже ніхто не пам’ятає, але билиці та згадки про нього ширяться гамірними вулицями і сьогодні.

Не було у сивобородого майстра ні діток, ні помічників і славні часи його солодкої майстерні теж давно пройшли. Покупців у старенького було мало і вторгованих грошей заледве зоставалося на черствий буханець хліба та компоненти для нових цукерок.

Та була у сердешного одна особлива риса – він з великою пошаною ставився до свого ремесла і ніколи не викидав ні залишків карамелі, ані старого реманенту.

Він дбайливо беріг усе в маленькій комірчині за будинком. І коли стариганю ставало особливо тяжко і тісно на душі, він приходив до комірчини з окрайцем свічки, сідав на хисткий дерев’яний стілець і з теплим сумом згадував ті часи, коли він був молодим і лише розпочинав свою справу.

Майстер не гнівався, не плакав і не нарікав на Долю через свій неталан, а лише дякував Провидінню за те, що отримав у дар улюблену справу, за щирі посмішки і радість на обличчях дітей, які куштували його ласощі.

І от, одного вечора, відчинивши двері своєї комірчини, наш герой побачив щось напрочуд дивовижне й просто неймовірне! Карамельні залишки перетворилися в справжнісіньке карамельне місто!
По місту снували туди-сюди чоловічки, розміром з горішок, та незвичайні істоти. Чоловічки загортали в красиві обгортки манюсінькі карамельки, складали в іграшкового розміру ящики і щось бадьоро наспівували собі під носа.

В одному із вікон карамельного будиночка палав грайливий вогник старої лампи, і наш кондитер розгледів силует крихітного вусатого парубка, котрий якраз витягував карамель на спеціальному гаці.

Вусань помітив збентеженого и трохи наляканого сивого майстра и заговорив до нього дружньо та привітно:
«Не бійся! Це не лихий сон! Ти багато років трудився, шанував свою працю, пригощав дітвору цукерками просто так, і ось, нарешті Доля віддячила тобі за гарні справи.
Нас прислали тобі в допомогу з казкової Країни Солодощів. Ми навчимо тебе готувати найсмачнішу карамель і справи твої налагодяться!
Діти і дорослі знову приходитимуть до тебе, аби побачити як народжується солодка казка. Їхній лункий сміх знову наповнить твою майстерню і серце гордістю та радісним щемом!»

І сталося все так, як сказав маленький карамельє. Згодом старенький кондитер знайшов собі наступника, а той – собі наступника…і так тонкощі карамельної справи дійшли і до нашої "Майстерні Карамелі”!


Напишіть нам

Ваше ім’я
Адреса електронної пошти (email)
Контактний телефон
Місто
Текст повідомлення
Оферта
made in aSigneEgnith power!